Golfgeluk magazine, voorjaar 2024

19 GOLFGELUK MAGAZINE Het concept van Brownies&downieS is bij de meeste mensen wel bekend. Mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen de mogelijkheid om mee te werken in een florerend horecabedrijf. In 2010 begon het allemaal in Veghel. Inmiddels zijn er 55 vestigingen in heel Nederland. Zwolle heeft sinds eind november 2016 een Brownies&downieS. Bij de opening sprak toenmalig wethouder René de Heer bijkans legendarische woorden. Hij vroeg zich af waar meer over te doen was. Of de komst van de IKEA naar Zwolle of die van Brownies&downieS. Meer dan geweldig Tony van de Kasteele en Rutger Kanis zijn de franchisenemers en eigenaren van de Zwolse vestiging. “We zijn jeugdvrienden uit Kampen”, trapt Tony af, na een hartelijke ontvangst bij aankomst door het uiterst vriendelijke personeel. "Ik had vele ideeën voor een eigen bedrijf, maar ik had Rutger nodig om ook daadwerkelijk iets op te starten. Brownies&downieS kwam op ons pad en bleek nog niet in Zwolle gevestigd te zijn. Na het bezichtigen van een aantal vestigingen werden we nog enthousiaster.” “De service van mensen met een beperking vonden we meer dan geweldig. ‘Wil je wat drinken? Euh, maar wel een beetje opschieten, want ik moet nog meer doen.’ Fantastisch toch! Ook het eten was heerlijk vers, ambachtelijk bereid en vooral heel veel. Echt waar voor je geld, uniek.” “We hebben zoveel cateringmogelijkheden voor ieder bedrijf” Wie binnenkort deelneemt aan een businessclub event of andere golfactiviteit, kan zomaar een lekkere en gezonde lunch voorgeschoteld krijgen door de medewerkers van Brownies&downieS. Het lunchrestaurant aan de Zwolse Diezerstraat en Golfclub Zwolle hebben elkaar gevonden in een smakelijke samenwerking. “We hebben zoveel mogelijkheden, dat mag best wel wat bekender worden.” BROWNIES&DOWNIES EN GOLFCLUB ZWOLLE SLAAN HANDEN INEEN BROWNIES&DOWNIES Tony van de Kasteele (links) en Rutger Kanis, de trotse eigenaren van Brownies&downieS in Zwolle.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=