Golfgeluk magazine, voorjaar 2024

21 GOLFGELUK MAGAZINE Het plan om in Zwolle een Brownies&downieS vestiging te openen kreeg steeds meer vorm en inhoud en de twee meldden zich op het hoofdkantoor. Tony met zijn hbo bedrijfseconomie diploma op zak en ervaring met horecagastvrijheid en Rutger met zijn creativiteit en achtergrond in de zorg. Een geslaagde combi en binnen een half jaar openden de jeugdvrienden de vestiging aan de Diezerstraat. Aanstekelijke enthousiasme Daar zit Brownies&downieS nu al bijna acht jaar. En het gaat goed. Het is erg druk, maar vooral gezellig en alles loopt op rolletjes. Met dank aan het aanstekelijke enthousiasme van het personeel. Tony en Rutger – de een is wat meer commercieel ingesteld, de ander houdt zich wat meer bezig met de personeelskant – zijn er maar wat blij mee en trots op. “We hebben hier zo’n tien tot vijftien medewerkers in de bediening. Elk studiejaar ongeveer tien stagiaires, zes mensen in de keuken en in de afwas. We staan open voor mensen met verschillende achtergronden. De medewerkers die hier komen werken, melden zichzelf aan of zijn bijvoorbeeld afkomstig van een woongroep. We zijn van de dagbesteding en kunnen dienen als springplank, maar we zijn beslist geen dagopvang.” Uitgedaagd “Sinds de eerste dag hebben we erop gehamerd dat gastvrijheid met stip op één staat en is er een duidelijke taakverdeling gemaakt. Dat betekent dat iedereen weet wat die moet doen. Je ziet dan ook dat er gestructureerd en snel wordt gewerkt. En we hebben ze ook uitgedaagd door te gaan werken met tablets. Echt, onze bijzondere medewerkers kunnen zoveel meer dan wij weleens denken. Zelfs ouders zijn verbaasd over hoe hun kind zich ontwikkelt. Hoe mooi is dat?” En al die mogelijkheden die Brownies&downieS biedt, willen Tony en Rutger nog meer onder de aandacht brengen. Het horecabedrijf is volop bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusiviteit, maar levert ook een heerlijk product met allerlei cateringmogelijkheden voor ieder bedrijf. “Er is hier veel loop van winkelend publiek en mensen weten ons steeds vaker te vinden, maar we zijn nu bezig om nog meer de zakelijke markt en de bedrijfscateringkant op te gaan.” “We runnen Brownies&downieS als een commerciële horecazaak, die vooral bekend staat om zijn lunch. Ook proberen we de beste lunchzaak van Zwolle te zijn. We werken al voor de Provincie Overijssel, Waterschap Drents Overijsselse Delta en Thuisbezorgd en gaan nu ook met veel plezier aan de slag bij Golfclub Zwolle.” Echt sterrenrestaurant De golfclub is volgens Tony en Rutger een mooi voorbeeld. “Zo is het de bedoeling dat we tijdens events van de businessclub de lunch of een lunchpakket tijdens het golfen gaan verzorgen. Neem onze Focaccia broodjes, één van onze specialiteiten, die kunnen we dan in wat kleinere stukjes snijden en bijvoorbeeld serveren met gezonde smoothies.” “Echt, we hebben zoveel mogelijkheden, dat mag best wel wat bekender worden. Ook dat we een echt sterrenrestaurant zijn”, lacht Tony, terwijl hij naar de wand wijst. Op de muur hangt een grote foto van medewerkers van Brownies&downieS Zwolle. “Dat zijn onze sterren. Stuk voor stuk, want we denken hier niet in bepaalde stramienen of het labellen van mensen met het syndroom van Down, vluchtelingjongeren of afstand tot de arbeidsmarkt”, vult Rutger aan. Terwijl Rutger (nog) niet te vinden is op de golfbaan van Golfclub Zwolle, is Tony inmiddels een ware golfliefhebber. “Ik probeer een keer in de week, meestal de vrijdag, een balletje te slaan. Ook ga ik deze maand mee met de golftrip van de businessclub naar Spanje. Zo raak ik zelf ook steeds meer betrokken, zijn er volop leuke ontwikkelingen bij de golfclub en helpen de contacten op de golfbaan mij bij het ondernemen.” BROWNIES&DOWNIES Medewerker Démian de Boer en Tony van de Kasteele hebben lol tijdens hun werk.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=