Golfgeluk magazine, voorjaar 2024

Bij Brasserie De Afslag is het prima vertoeven voor een kopje koffie met wat lekkers erbij, maar ook voor een uitgebreide lunch en een verrassend diner kan iedereen er terecht. Voor ieder wat wils, of je nu gaat golfen, gegolfd hebt of dat je een spontane bezoeker bent, die even lekker buiten op het terras wil ontspannen en genieten van het uitzicht en de rust. Mooi wegkijken “Iedereen is van harte welkom. We zijn onderdeel van het Rondje Zwolle, dus voor fietsers is het ideaal om hier even uit te rusten en wat te eten of drinken. En we hebben misschien wel het mooiste terras van Zwolle. Je kunt hier heel mooi wegkijken”, aldus Leroy. Hij werkt sinds drie jaar bij Brasserie De Afslag en is souschef. Ronald is chef-kok, was eigenaar van restaurant Il Carpaccio in Zwolle. Nadat hij die zaak verkocht, ging hij werken bij Golfclub Zwolle. “Dat is ruim vier maanden geleden. Het grote verschil is dat je hier veel meer voor groepen kookt. Bijvoorbeeld tijdens een bedrijvendag, compleet met op- en afbouwen erbij. En dat we zeven dagen in de week open zijn, maar in de wintertijd in de avond gesloten zijn.” Ook is er weer een nieuwe dinerkaart Ronald en Leroy zetten afwisseling haast letterlijk op de zomer- of winterkaart. Of het nu om een lunch gaat, een à la carte diner of de Sunday Roast, die iedere tweede zondag van de maand op het menu staat. “Er zijn heel veel leden die hier elke week komen. Dan willen wij ze regelmatig ook wat anders voorschotelen. Het is leuk en uitdagend om toch iedere keer nét wat anders te proberen.” “Zelf zijn we wat meer van de mediterrane keuken. Frans, Italiaans en Spaans bijvoorbeeld. Op die manier willen we steeds meer maatwerk leveren, maar het biedt ons ook mogelijkheden ook wat te experimenteren en de gast iedere keer iets divers voor te zetten. Want wat we niet willen is dat wij ons ergens op vastpinnen. Daarom is bijvoorbeeld het weekmenu ook iedere keer weer wat anders.” Zonder verleden geen heden. We gaan even terug naar een aantal jaren geleden. In maart 2020 werd dankzij de steun en het enthousiasme van 21 Zwolse ondernemers Horeca Golfclub Zwolle BV, opgericht, de BV achter De Afslag. Er kwam een fraai, stijlvol en uitnodigend interieur en de horecagasten wisten steeds beter en vaker hun weg te vinden naar de brasserie. Meer dan alleen horeca De diverse functies van de golfhoreca worden dan ook meer en meer benut. De ene keer dus als restaurant waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. Op een ander moment wordt de horeca omgeturnd tot een gezellig café, Zo zijn feestjes, recepties en jubilea ook zeker mogelijk. En wat te denken van een hapje en drankje als afsluiter van de dag of week? Bijvoorbeeld als er net vergaderd is in één van de vergaderruimten, want dan kan ook. De golfclub is goed bereikbaar, je kunt er gratis parkeren, er zijn laadpalen aanwezig en dat allemaal in een prachtige groene en sportieve omgeving. Daarnaast wordt het uitzicht alom geroemd, net als de rust en waar zie je nog een ree of allerlei vogelsoorten, terwijl je geniet van lekker eten en drinken? Verder heeft Brasserie De Afslag een hele nieuwe website, zodat de mogelijkheden van de golfhoreca nog duidelijker gepresenteerd worden. Ook is de nieuwe lunchkaart deze maand klaar. Ondertussen gaan de ontwikkelingen bij Brasserie De Afslag gestaag door. Zo zijn er volop plannen om het terras en de aankleding te verfraaien. Big Green Egg “We krijgen steeds meer ondernemers en bedrijven van meerdere bedrijventerreinen in de buurt die bij ons komen lunchen. Ook het aantal golfende leden neemt toe, zeker als je het vergelijkt met een aantal jaren geleden. In feite een belangrijke nieuwe doelgroep, waar je ook weer rekening mee moet houden”, laat Leroy weten. “Er zijn hier binnen en buiten zoveel mogelijkheden. Zoals de Big Green Egg barbecue. Of een bedrijfsfeestje met een lopend buffet. Dat mag allemaal wel iets bekender worden, ook onder de leden. Net als dat gasten misschien een drempel over moeten om gebruik te maken van onze horeca, maar nogmaals iedereen is welkom.” Tot slot, stipt Ronald nog een ambitie aan. “Ons streven is dat we met Brasserie De Afslag zeven avonden in de week gaan koken. Het liefst het hele jaar door met een allround dinerkaart, waar je ook à la carte kunt eten en of je nu lid bent van Golfclub Zwolle of niet. Dat moet allemaal nog wat groeien, maar daar werken we met het team stapsgewijs naar toe.” DE 5 VOORDELEN VAN BRASSERIE DE AFSLAG VAN GOLFCLUB ZWOLLE 1. Iedereen is welkom, golfer of spontane bezoeker. 2. V errassende, veranderende en vernieuwde menukaart. Met wekelijke een mooie plate met keuze uit vlees, vis, vegetarisch of veganistisch. 3. Binnen en buiten veel mogelijkheden voor besloten events. 4. Goede vergaderlocatie met een totaal concept aan faciliteiten. 5. Het mooiste uitzicht van Zwolle vanaf het terras. 65 GOLFGELUK MAGAZINE HORECA

RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=